Valta on otettava, sanotaan. Ilmeisesti näin, koska (vaikutus)valta tuntuu pakenevan tätä vuodattajaa kaikkiin suuntiin. Ymmärrän kyllä, että omat valintani ovat ratkaisevia. Ehkäpä kyse onkin siitä, että pelaan eri säännöillä kuin muut ja häviän takuuvarmasti. Ylipäänsä tällaiselle kookkaaksi kasvaneelle infantiilille kaikenlainen pelin politiikka on kovin outoa ja vaikeasti ymmärrettävää. Mielenkiintoista se kyllä on.

Meillä kaikilla on tietenkin omat subjektiiviset tavoitteemme ja keinomme saada muut jos ei pyrkimään niihin niin ainakin hyväksymään ne tavoittelemisen arvoisiksi. Omat keinoni taitavat olla lopussa ja päämäärätkin osittain hakusessa. Ympärilläni ei ole ketään pelin mestaria, mutta asioita junaillaan yllättävillä käänteillä päivittäin. Ylipäänsä taidan olla sivuraiteella ja raide vauhdilla nurmettumassa.

Olen pudonnut päätöksenteon ulkopuolelle varmaankin omin ansioin, mutta silti se kyllä harmittaa. Varsinaista kritiikkiä toiminnastani en ole saanut, ei ole ollut mahdollista korjata. Jokohan täytyy alkaa etsiä uutta temmellyskenttää? Olen kyllä hyvin viihtynyt nykysellä viheriöllä, pitänyt työstä ja porukasta. Ehkä tämä ei vain minulta suju.

1632570.jpg